امروز: شنبه, 13 اردیبهشت 14041404/2/13
تاریخ انتشار: دوشنبه, 29 بهمن 1403 - 11:30

 از لزوم حل مسئله شهردار قم در سایه قانون تا وجوب معذرت‌خواهی معاونان شهردار از مردم

 شهردار قم جدای از عملکرد و اقدامات خوبی که در شهر قم داشته است با چالش جدی عدم امکان ادامه کار خود در شهرداری روبه‌رو است، اشکالی که مخالفان شهردار مطرح می‌کنند، جدای از انتقادهایی که به بعضی از بخش‌های عملکردی دکتر سقاییان نژاد دارند، بازنشسته شدن وی است؛ مسئله‌ای که قانوناً و فارغ از نظر شخصی اعضای شورای شهر قم نسبت به عملکرد شهردار باید بررسی و حل شود.

 از لزوم حل مسئله شهردار قم در سایه قانون تا وجوب معذرت‌خواهی معاونان شهردار از مردم

به گزارش پایگاه خبری قم زیبا، صد و پنجاه و چهارمین جلسه شورای شهر قم را باید یکی از جنجالی‌ترین جلسات شورای ششم دانست. روزی که مخالفان شهردار توانستند رأی عدم احراز صلاحیت شهردار قم را با ادله‌ای قابل‌توجه بگیرند.

 نکته قالب توجه در این کشمکش‌ها حمایت تعدادی از اعضای شورای شهر و عامل مخالفت تعداد دیگری از آنان است که شاید بتوان به هر دو گروه حق داد و گفت هر دو طیف از دو مسئله درست حمایت می‌کنند.

 این که حامیان شهردار قم بر ادامه کار این فرد به علت عملکرد خوب آن اصرار می‌کنند کاملاً به جا است.

 تحول شهر قم طی ۱۰ سال گذشته شگفتی‌آور است. توسعه در حوزه عمرانی و اجرای پروژه‌های کلان در شهر نه‌تنها برای زائرانی که گاه‌به‌گاه به شهر قم سفر می‌کنند قابل‌تقدیر و توجه است بلکه مردم شهر قم نیز بر این پیشرفت اذعان دارند. این که از هر سوی شهر قم که می‌خواهید عبور کنید، شاهد بلوارها، تقاطع‌های بزرگ هستید و دیگر با مسیری بن‌بست در شهر روبه‌رو نمی‌شوید جای توجه و تشکر دارد.

 همچنین امروز شهر قم از نظر فضای سبز باوجود اقلیم خشک و کمبود جدی آب به یکی از سه کلان‌شهر سبز کشور تبدیل شده نیز مهم است. جایی از شهر نیست که بروید و با بوستانی هر چند کوچک و سبز مواجه نشوید.

و البته اگر هم‌منطقه‌ای از سبزی کمتری برخوردار است باید بگذاریم به‌پای نبود فضا و زمین مناسب برای ساخت بوستان، و این که کسی می‌گوید شهرداری تملک کند، من با ادله شهرداری که می‌گوید نمی‌توان بدون حساب تملک کرد و مردم را از خانه‌هایشان بیرون کرد و به حاشیه راند، موافقم.

 اما این که عملکرد شهرداری منتقدانی هم دارد درست است.

 عدم اجرای متروی قم باوجود تأمین منابع مالی آن در دوره‌های مختلف، عدم بهسازی و توسعه ناوگان اتوبوسرانی باوجود تخصیص بودجه در سال‌های گذشته، بی‌توجهی به فرهنگ و عملکرد ضعیف سازمان فرهنگی ورزشی طی این سال‌ها، ارتباط کم شهردار با مردم و کندی در اجرای بعضی از پروژه‌های کلان و بی‌توجهی آشکار شهردار قم به دغدغه‌های اعضای شورا هم به‌اندازه کافی قوی است که بتوان بر سؤال و استیضاح شهردار قم فکر کرد.

 این که فردی خوب کار کرده پس دیگر نیاز به نظارت و سؤال و دریافت گزارش کار نیست، دلیل خوبی نخواهد بود.

 بله مردم قم به همت شهردار شاهد توسعه همه جانبه در شهر بوده‌اند؛ اما امروز توقعاتی دارند که باید برآورده شود.

شهردار قم بازنشسته است

 اما جدای از همه انتقادها دلایل مهمی که ۷ نفر از اعضای شورای شهر بر عدم صلاحیت شهردار قم رأی دادند حرف دیگری است.

 دکتر حسین صابری نائب رئیس شورای شهر قم و رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شهرداری قم شاید کامل‌ترین جواب را برای اصرار اعضای شورای شهر بر عدم صلاحیت دکتر سقاییان نژاد و مطرح شدن این موضوع در این زمان را داد؛ اما کمتر شنیده شد.

به گفته وی دکتر سقاییان نژاد باتوجه‌به ۷۴ سال سن امکان ادامه کار نه در سمت و قامت شهردار قم بلکه در هیچ سمتی را ندارد.

وی بر اساس مدارک موجود رسماً بازنشسته بوده و بر اساس عدالت اشتغال کاری امکان ادامه کارش نیست و حتی اگر مدارک موجود دال بر این مهم که سه سال گذشته نیز ایشان بازنشسته بوده را نادیده بگیریم، به طور رسمی نامه بازنشستگی وی از سوی رئیس دانشگاه اصفهان صادر شده است.

و این مسئله‌ای است که شورای شهر طی سه سال گذشته به‌طورجدی پیگیری می‌کرده و هر بار با مخالفت حامیان شهردار و یا به درخواست خود شهردار مبنی بر ادامه کار به نتیجه نمی‌رسیده است.

این که این فرد چه عملکردی داشته و بخواهیم به آن امتیاز دهیم حرفی جدایی از عدم امکان ادامه کار ایشان به‌عنوان شهردار است.

 و حرف مهندس روح اله امرالهی به‌عنوان رئیس شورا را نیز باید جدی گرفت؛ این که از نظر قانونی وی دیگر شهردار نیست و نمی‌توانیم بدون یک تصمیم منطقی و درست همگانی اجازه کار وی را صادر کنیم؛ زیرا اگر اتفاقی در شهر بیفتد و پای شاکی خصوصی و یا عمومی به میان بیاید حتی برای خود شهردار قم نیز دردسرهای جدی ایجاد شده و ممکن است تمام اقدامات وی از ابتدا زیر سؤال رفته و با حکمی دون شأن وی مواجه شود، درست است.

این که به گفته رئیس شورای شهر قم هیچ یک از بزرگان شهر به‌صراحت حاضر به اعلام رأی بر ماندگاری شهردار قم نداده و همه این تصمیم مهم را بر عهده شورای شهر گذاشته‌اند پیروی از همین مسئله است که قانون رسماً اجازه ادامه کار به شهردار را نمی‌دهد و کسی نیز نمی‌تواند اعمال‌نظر شخصی کند.

امروز لازم است بدون سوگیری و خشم و عصبانیت، به یک تصمیم عقلایی در خصوص شهردار قم برسیم، باید جدای از حمایت‌ها و رد کردن‌ها این مسئله حل شود و شهردار با حضور در صحن علنی به این مسئله پایان دهد.

شاید درست نباشد با شهردار قم که ۱۰ سال در شهر قم خدمت کرده و همه اذعان داریم با همه نقدهایی درستی که به کار وی وارد است  این گونه و با خشم خداحافظی کرده و وی را بدرقه کنیم.

 

 لزوم معذرت‌خواهی معاونان شهردار قم از مردم

 و البته که باید به بی‌احترامی معاونان شهرداری قم به شأن شورای شهر جدا رسیدگی کرد. زیرا همان‌طور که حجت‌الاسلام‌والمسلمین استقامت تذکر داد معاونان شهرداری نه به اعضای شورای شهر بلکه به مردم شهر بی‌احترامی کرده و این کار آنان نیز بار اول نبوده است و هر بار که با نظری مخالف نظر خود مواجه می‌شوند جلسه را ترک می‌کنند.

 اعضای شورای شهر تحت هر شرایطی و با هر رأی، نماینده مردم بوده و هیچ احدی اجازه بی‌احترامی به ساحت مردم را ندارد. این که معاونان و پرسنل شهرداری نظم جلسه را با فریاد و بدون اجازه رئیس شورای شهر به هم بزنند و بخواهند جلوی مهم‌ترین وظیفه شورا که نظارت بر عملکرد شهرداری است را بگیرند قابل‌بخشش نیست و بعد از رسیدگی به امر مهم شهردار لازم است معاونان شهردار و تمام کسانی که بدون اجازه جلسه را ترک کردند از مردم قم معذرت‌خواهی کنند.

 انتهای پیام/